Service & onderhoud

Service & onderhoud aan uw cv-installatie

Het onderhouden van een cv-ketel is essentieel voor een goede werking. Daarnaast is de cv-ketel met goed onderhoud zuiniger en gaat deze langer mee. Goed onderhoud voorkomt ook storingen. Ook voor uw ventilatiesysteem, eventueel met warmteterugwinning, verzorgen wij onderhoud. Bij deze systemen is goed onderhoud essentieel, omdat hiermee het binnenklimaat gezond blijft. Vervolgens kunnen wij ook het onderhoud van de warmtepomp, zonneboiler en airconditioning voor onze rekening nemen.

In samenwerking met Abel&co hebben wij 3 onderhoudsabonnementen waaruit u kunt kiezen.

 • Abel&co Onderhoud

Via het abonnement 'Abel&co Onderhoud' krijgt uw toestel periodieke onderhoudsbeurten. Wij verrichten periodiek onderhoud, dat nodig is voor de veiligheid en het ongestoord functioneren van het gasgestookte toestel. De kosten voor de periodieke onderhoudsbeurten, behalve de materiaalkosten, zijn daarbij inbegrepen.

 • Abel&co Service Plus

Met het abonnement 'Abel&co Service Plus' verrichten wij periodieke onderhoudsbeurten. Ook staan wij garant voor het kosteloos verhelpen van storingen. Eventuele materiaalkosten zijn voor uw rekening.

 • Abel&co All-in

Via het abonnement 'Abel&co All-in' bent u verzekerd van een uiterst compleet servicepakket. Wij verrichten kosteloos periodieke onderhoudsbeurten en verhelpen alle storingen. Ook de eventuele materiaalkosten komen voor onze rekening. U kunt een 'Abel&co All-in' abonnement afsluiten voor minimaal 3 jaar. Dit abonnement geldt alleen voor bepaalde typen toestellen.

Storing aan de cv-ketel

Zoals in de inleiding aangegeven voorkomt u met goed onderhoud storingen. Toch is een storing niet helemaal uit te sluiten. Mocht zich een storing voordoen, dan staan wij voor u klaar om het snel op te lossen. Voor acute storingen kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken. Volg de instructies die worden gegeven via ons antwoordapparaat.

Als u een storing aan de cv-ketel heeft, wilt u dan eerst de volgende punten controleren?

Zelf een storing aan uw cv-ketel oplossen

Voordat u de contact met ons opneemt om een storing te melden, adviseren we u eerst de volgende punten zorgvuldig te controleren:

 1. Staat de gaskraan open?
 2. Zit de stekker goed in het stopcontact?
 3. Heeft uw toestel een waakvlam? Controleer dan of deze nog brandt.
 4. Heeft uw toestel een 'resetknop'? Dan de cv-ketel opnieuw resetten.
 5. Staat de kamerthermostaat wel hoog genoeg?
 6. Is de druk van de CV hoog genoeg? Zo niet, dan deze bijvullen (zie beneden) tot 1,6 BAR.
 7. Staan er voldoende radiatoren open?
 8. Eventueel de installatie ontluchten (zie beneden). Zijn de stoppen en de aardlek gecontroleerd?

Is de storing na deze punten nog niet verholpen, noteer dan de code op de cv-ketel en geef deze door als u de storing meldt.

Bijvullen

Hieronder vindt u een instructiefilmpje waarin u ziet hoe u uw cv-ketel zelf kunt bijvullen.

Ontluchten

In het onderstaande filmpje kunt u zien hoe u uw cv-ketel en verwarming kunt ontluchten

Wilt u een storing melden of heeft u vragen over onderhoud die storingen voorkomen, neem dan contact met ons op, of bel: 013 542 2142 .